Hiihtokoulu

                         

Luonnonlumien saavuttua tammi-helmikuussa 2014 järjestetään kaikille avoimia hiihtotekniikkatreenejä kertamaksulla ja ennakkoilmoittautumisella. Innolla odottaen! 

Pitkän tähtäimen hiihtokoulua ei tänä talvena järjestetä, mutta jos haluat Sini-koutsin teidän omaan hiihtokouluunne (firmalle, kaveri- tai pienellekin treeniporukalle), niin ole yhteydessä. Suunnitellaan ja räätälöidään! 

 

Yrityksen hiihtokoulu tai hiihtokoulu kaveriporukalla on kannustava jatkumo, joka valmistaa osallistujiaan kevään massahiihtoihin tai vain nauttimaan maastohiihdosta kunnonkohottajana ja harrastuksena. Harjoittelemme taloudelliset hiihtotekniikat mukavan tekemisen avulla sekä oivallamme harjoittelun ytimen hiihtonautinnon ja suorituskyvyn parantamiseksi. Koulussa edistyneemmät hiihtäjät saavat lisäpotkua harjoitteluunsa ja alkajat ihastuvat harrastukseensa varmasti.

Ryhmävalmennuksessa ideologiani on opettavainen ote, ei vain liikuttaminen. Haluan opettaa osallistujan ymmärtämään asioita, jonka kautta tekeminen on tuloksekkaampaa ja tavoitteisiin päästään varmemmin.

(Lue sivun lopusta Katariinan ja Akin kokemukset viime talvena valmentamastani Maraton Hiihtokoulusta Jyväskylässä.)

Voit tilata tarjouksen räätälöidystä Hiihtokoulusta yrityksellesi tai kaveri-/treeniporukallesi.


Lisätietoja, 
valmentaja Sini Savolainen
SinistäSuorituskykyä
sinista.suorituskykya@gmail.com
p.040 53 99 486Tervetuloa oppimaan, oivaltamaan, kehittymään ja nauttimaan mukavasta ilmapiiristä maastohiihdon parissa!
Sinin menneen talven Hiihtokoulun sisältö, tammi-huhtikuu 2013:  


Harjoitukset olivat keskiviikkoiltaisin klo 18; lisäksi voiteluopetus kahtena torstai-iltana sekä pidemmät harjoitukset kahtena sunnuntaina.

Tammikuu
vko 3 keskiviikko: Hiihtokoulun aloitustapaaminen Oman tavoitteen asettelu. Luento kuntohiihtäjän ja kilpakuntoilijan oikein toteutetusta harjoittelusta, jotta hiihto on sujuvampaa, mielekkäämpää ja kunnonkehittyminen taattua.
vko 4 keskiviikko: Yhteisharjoitus, tekniikka, perinteisellä hiihtotyylillä + kotitehtävät Hiihtoteknisiin seikkoihin keskittyminen, suksitaituruus.
vko 5 keskiviikko: Yhteisharjoitus, tekniikka, vapaan hiihtotyylillä + kotitehtävät Hiihtoteknisiin seikkoihin keskittyminen, suksitaituruus.

Helmikuu
vko 5 torstai: Voiteluopetus osa 1. luistelusuksille (opettajana entinen maajoukkueampumahiihtäjä) Lisätietoa välineistä, voiteista sekä perus- ja kisavoitelusta.
vko 6 keskiviikko: Yhteisharjoitus, hiihtoverryttely+ hiihtäjän lihaskuntoharjoitus kahvakuulalla Kahvakuulailemalla kehitämme lihaskunnon lisäksi tasapainoa, koordinaatiota, kehon hallintaa – juuri niitä asioita, jotka ovat erityisen tärkeitä hiihdossa! Mitä kaikkea hiihtäjän täytyy ottaa huomioon omassa lihaskunnossaan?
vko 6 torstai: Voiteluopetus osa 2. perinteisen suksille (opettajana entinen maajoukkueampumahiihtäjä) Lisätietoa välineistä, voiteista sekä perus- ja kisavoitelusta.
vko 7 keskiviikko: Yhteisharjoitus, hiihtäjän toiminnallinen tasapaino-loikkaharjoitus + hiihtotreeni rytmitys ja ylämäki Hiihtoteknisissä suorituksissa kehittyminen ei ole vain hiihtämistä, hiihtämistä, vaan muissakin osa-alueissa kehittymistä.
vko 8 keskiviikko: Yhteisharjoitus, hiihtäjän lajivoimaharjoitus ladulla Vapaavalinnainen tyyli (vapaa tai perinteinen) ja kukin tekee sen mukaisesti lajivoimaharjoituksen valmentajan opastuksella.
vko 9 keskiviikko: Luento pitkään massahiihtokisaan valmistautumisesta Miten valmistaudun pitkään matkaan? Mitä tehdä edelliset viikot, valmistavat harjoitteet, ravitsemus? Mitä otan huomioon itse tapahtumaa ennen ja kisan aikana? (Hyödyllistä tietoa myös ei-kilpailjoille.)

Maaliskuu
vko 9 sunnuntai: Yhteisharjoitus, pitkä peruskestävyyshiihtoharjoitus mahdollisesti Pogostan Hiihto-reitillä Ilomatsissa.
vko 10 keskiviikko: Yhteisharjoitus, hiihtäjän intervallitreeni Mitä hyötyä on intervalliharjoittelusta? Opetan millaisia ovat erilaiset intervalliharjoitukset. Teemme hiihtäjien tason mukaan kahdessa eri ryhmässä intervallitreenit.
(vkot 11–12 Pogostan Hiihto, ken halajaa hiihtää tämän massahiihtotapahtuman sekä palauttelua ja omatoimista harjoittelua Sini-valmentajan ohjelmalla.)
vko 13 keskiviikko: Yhteisharjoitus, kehityksen seuranta Ryhmä- ja yksilötason seuranta hiihtotekniikassa ja kunnon kehittymisessä.

Huhtikuu
vko 14 perjantai: Yhteisharjoitus, laturetki leppoisalla nautiskelumielellä + yllätysSinin Hiihtokoulu sisälsi reilun kolmen kuukauden aikana 13 erilaista, opettavaa tapaamista, joiden avulla opittiin paljon välineistä, voitelusta, hiihtotekniikoista, monipuolisesta harjoittelusta, oman kuntosi kehittymisestä ja seurannasta sekä laajemmin kestävyysliikunnasta. Tapaamisten lisäksi saatiin monipuolinen harjoitusohjelma. Hinta koko keväälle 250e (sis.alv 24%).

Lisätietoja,
valmentaja Sini Savolainen
SinistäSuorituskykyä
sinista.suorituskykya@gmail.com
p.040 53 99 486


Akin ja Katariinan mietteitä viime vuoden Maraton Hiihtokoulusta Jyväskylästä

 
Osallistuin Sinin vetämään huhtasuon hiihdon maratonhiihtokouluun 2011–2012 ja kokemukset siitä oli vain myönteisiä. Olen harrastanut hiihtoa vuosia satunnaisesti, mutta muuta kestävyysharjoittelua en aikaisemmin ollut tehnyt. Kimmokkeena maratonhiihtokouluun osallistumiseen oli halu osallistua pitkien matkojen kilpailuihin ja saada lisää tietoa harjoittelusta sekä hyvää valmennusta.

Sinin ohjelmilla harjoitellessa tulostasossa tapahtuikin huikeaa kehitystä jo ensimmäisen puolen vuoden aikana ja innostava valmennus ja kannustus vielä pönkitti motivaatiota. Puolen vuoden ohjatun jakson jälkeen innostus harjoitteluun on säilynyt edelleen ja kunnon kehitys itsenäisesti treenatessa on jatkunut edelleen niin hyvänä, että tällä kaudella olisi tarkoitus osallistua useampiin maratonmatkojen kilpailuihin ja saada myös tuloksia aikaiseksi. Olen saanut Sinin valmennuksesta pysyvän innostuksen hiihtoon ja kestävyys urheiluun ja tietoa oikeanlaiseen harjoitteluun, voinkin suositella vastaavia koulutuksia kaikille liikunnasta ja hyvästä olosta kiinnostuneille.

Aki Kumpulainen

 
Olin mukana HH2000 järjestämässä Maratonhiihtokoulussa hiihtokauden 2011 - 2012. Syksyllä 2011 kaipasin uusia ulottuvuuksia ja haasteita harjoitteluun. Ajatus juoksemisesta, useamman maratonin juosseena, tökki pahemman kerran. Niinpä tartuin tilaisuuteen ja soitin paikallislehden ilmoituksen innoittamana Huhtasuon Hiihdon silloiselle vetäjälle Sinille. Muistikuvana on, että siitä puhelusta ei meinannut tulla loppua. Niin paljon mielenkiintoista näkökantaa asioihin tuli heti ilmoille ja jäin koukkuun.

Maratonhiihtokoululta odotin parannusta omaan hiihtotekniikkaan ja hiihtovauhtia kisoihin lisää. Molemmat tavoitteet täyttyivät, kiitos monipuoliseksi rakennetun harjoitusohjelman ja äärettömän hyvän porukkahengen. Oli ilo olla mukana tuossa ryhmässä.

Hiihtokoulun myötä usko omaan harjoitteluun ja tekemiseen vahvistui. Nyt tälle kaudelle olen tehnyt harjoittelua saman suunnitelman pohjalta, kuin mitä viime vuonna ja hyvältä on tuntunut. Luottavaisin mielin lähden kohti uutta kautta ja pitkän matkan kisoja.

Hiihtokisoissa kaikissa kevään hiihdoissa ajat parani selkeästi ja Lapponia hiihdossa puolimatkoilla pääsin jo hätyyttelemään kolmen kärkeä. Niin ja ne juoksut.. en muista toista niin hyvää kesää juoksukisojen suhteen kuin viime kesä oli, ottaen huomioon, että vähensin selkeästi juoksukilometrien määrää ja painotin harjoittelua hiihdon puolelle. Vaikka maratonhiihtokoulun ryhmää ei enää ole sellaisenaan, olemme ydinporukalla jatkaneet yhteislenkkejä ja harjoittelua. Kevätleirikin pidettiin Jämsän Himoksen maastoissa ja kahden naisen syysleiri Leppävirran hiihtoputkessa Sinin etäohjeistamana.:) 

Katariina Aalto-Lehtelä

  SinistäSuorituskykyä Ky, Y-tunnus: 2507643-1, Venetie 8 A 4 80160 Joensuu, sinista.suorituskykya@gmail.com, p.0405399486

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti